Wat zijn de voordelen van teensokken?

Wat zijn de voordelen van teensokken?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor voeten, ook binnen de sport. Hier worden wij heel blij van! Teensokken worden vaak door mensen gedragen die graag voor hun voeten zorgen. Wij vertellen je in deze blog waarom het dragen van dergelijke sokken goed is voor jouw voeten.

teensokken

Wat zijn teensokken?

Teensokken kun je het beste vergelijken met handschoenen. Het is een normale sok, maar dan heb je voor iedere teen een apart "sokje" als uiteinde ten opzichte van een sok waarbij alle tenen samen zijn. Voorkom blaarvorming en zorg voor optimale bewegingsvrijheid van jouw tenen.

Voorkom blaren door teensokken

Met name sporters die langdurig achter elkaar sporten zullen ongetwijfeld herkennen dat blaarvorming kan gaan ontstaan tussen en rondom de tenen. Dit heeft deels te maken met de vorm en beweging van de tenen van deze persoon, maar ook zeker met transpiratie. Door transpiratie ontstaat wrijving van de huid met als gevolg irritatie en blaarvorming. Door de tenen apart te verpakken met deze sokken van hoogwaardige kwaliteit, wordt het vocht afgedreven en ontstaat geen wrijving rondom de tenen.

Optimaal vrij bewegen

Van oorsprong liepen wij als mensen op blote voeten of droegen minimalistische schoenen. Onze voeten waren vroeger daardoor ook veel sterker en onze tenen fungeerden als grijpers. In de voet bevinden zich enorm veel (kleine) spieren. Doordat we tegenwoordig vrijwel altijd geschoeid door het leven gaan zijn onze teenspieren minder sterk. Het dragen van sokken versterkt het opgesloten zitten van de tenen doordat deze bij elkaar gehouden worden. Door teensokken te dragen zorg je voor een meer gespreide stand van de tenen wat zorgt voor activatie van verschillende teenspieren waardoor je verschillende spieren activeert: dit zorgt voor een betere voetconditie!

Iedere sport eigen sokken

Wij bieden in onze webshop verschillende sokken van onder anderen Injinji aan. Injinji is marktleider op het gebied van teensokken. De pasvorm is optimaal en de gebruikte materialen zijn geweldig. Hierdoor is er sprake van een goede vochtafdrijving en drukverdeling. Zowel zeer dunne teensokken, ideaal bij hardlopen in de zomer tot dunne merino wollen teensokken te gebruiken bij een lange winterse wandeling, hebben we in het assortiment. Zelfs hebben we teensokken speciaal voor zomerse schoenen voor het dagelijks leven in ons assortiment. Ook zijn deze sokken heel fijn om te dragen tijdens yoga. Wil je graag teensokken in het dagelijks leven gebruiken? Ook dit is natuurlijk mogelijk! We hebben hiervoor speciaal teensokken van het merk Knitido geselecteerd. Door de combinatie van katoen en wol hebben deze teensokken een perfecte mix voor iedere dag!

Wij zijn erg blij dat wij deze teensokken in ons assortiment hebben: wij zijn fan! Gun je voeten het beste en probeer onze sokken eens uit!

Terug naar blog